NG YING KUNGFU INFORMATIE          五             形             功             夫


De Ng Ying Kungfu stijl van Kungfu School Apeldoorn

 

De Ng Ying Kungfu stijl is ontstaan in de zuidelijk Shaolin Tempel van Fukien, dit was 1 van de 2 grootste vechtkunst centra van China. Het was een geheime stijl, die later via de Chinese Grootmeesters toch naar buiten is gebracht zodat wij deze mooie sport ook nu kunnen beoefenen. We geven dus les in zuidelijke Chinese krijgskunsten vanuit de Ng Ying Kuen 五 形 拳  Kungfu traditie.

 

Geschiedenis van "Long Juan Feng" Apeldoorn

 

Sifu Patrick van Steen heeft jarenlang verschillende martial arts beoefend zoals: boksen bij "ABCC Apeldoorn", Taekwondo bij "Taekwondo Apeldoorn" en andere vormen Kungfu en zelfverdediging. Het Ng Ying Kungfu is overgedragen door grootmeester daniel kane pai die dit van zijn chinese pleegvader die dit door gaf aan Christiaan Fournie. Beide een Pai Lum Kungfu en Ng Ying Kungfu leraar uit Amerika. Sifu Patrick van Steen is  via hem en de Ng Ying Kungfu Association opgeleid en erkende instructeurs 5de Toan zwarte sjerp geworden. Op 5 maart 2016 besloot Sifu Patrick van Steen de stoute schoenen aan te trekken en de "Long Juan Feng" Kungfu & vechtsport Academy was een feit.

Sifu Patrick van Steen 5de graads zwarte sjerp Ng Ying Kuen
De Ng Ying Kungfu Traditie

 

De Ng Ying Kungfu stijl in Apeldoorn is een bijzondere vechtsport stijl waarin veel basis en gewone “kungfu” vormen zitten.

 

Echter wat deze stijl zo bijzonder maakt is dat er een speciaal accent gelegd wordt op 5 dieren die van oudsher in de Kungfu voorkwamen deze 5 dieren zijn: Tijger, Luipaard, Kraanvogel, Slang en de Draak. Daarnaast word er ook veel met wapens gewerkt zoals de: Nunchaku, de Stok, het Breedzwaard, Rechtzwaard, Knotsen, Ketting, de Hellebaard en vele anderen.

 

We hebben binnen onze vechtsport stijl vele onderdelen zoals: Ng Ying Kungfu Vormen, Ng Ying Kungfu Qin Na (zelfverdediging), Ng Ying Tai Chi Chuan ( interne vechtkunst ), Ng Ying Sanda of Sanshou ( Chinees Kickboksen ), Ng Ying Qi Qong ( energetische oefeningen ), Ng Ying Meditatie en nog veel meer.

 

Ng Ying Kungfu is vrij van dogma's of politiek en we streven naast onze stijl. altijd naar zoveel mogelijk kennis van de Chinese martial arts.Ng Ying Tai Chi Chuan

 

Ook wordt er in de "Long Juan Feng" school lesgegeven in het Tai Ji Quan ook wel bekend als Tai Ji Quan of Tai Chi. In het filmpje hier aan de rechterkant ziet u een demonstratie van een korte Ng Ying Tai Chi Chuan vorm.

 

Het Ng Ying Tai Chi Chuan is een wat minder bekende stijl, wat het juist zo interessant maakt. Het is een Tai Chi stijl die met name gebaseerd is op de 5 dieren stijlen. Bij het Tai Chi gaat het om interne rust met af en toe een explosieve beweging en is ter bevordering van lichaam en geest.Ng Ying Kungfu een nadere uitleg:

 

In de basis van het Ng Ying Kung Fu worden de 5 traditionele dieren stijlen aangeleerd waarna er verder gegaan word naar andere dieren. De basis 5 dieren hebben allemaal hun eigen specialisaties en ik heb ze voor u hieronder globaal uitgelegd:

 

De Tijger is agressief en gaat er aanvallend te werk, het Luipaard is zowel aanvallend en verdedigend en je ziet er veel halve vuist technieken bij, De Kraanvogel bevat veel hoekhanden en balans technieken, De Slang is vloeiend en soepel met wat felle uitspattingen in de techniek. De Draak heeft van al deze elementen wat plus nog een eigen aspect van overzicht, er bovenuit steken. Naast deze 5 dieren doen we ook Aap Kungfu, How Chuen, Schorpioen, Krab, Adelaar en vele andere stijlen.

 

Kortom een unieke manier tot verbetering van lichaam en geest! Doe een GRATIS proefles mee !